El professor de polítiques de la Universitat de Tours (França) Jorge Cagiao ha manifestat que el nacionalisme català i l'espanyol es diferencien en dos conceptes, en què l'un és més fort que l'altre. El nacionalisme espanyol és dèbil en cultura democràtica, un aspecte en el qual el nacionalisme català és especialment fort. En canvi, el nacionalisme català és dèbil actualment en identitat, perquè no la té completament assumida, mentre que l'espanyol hi és fort.

"Crec que es pot dir que si el principal problema que té el nacionalisme espanyol és de cultura democràtica, el del nacionalisme català és d'identitat (no la té assumida)", ha indicat.

Segons Cagiao, el nacionalisme espanyol "es mira al mirall i s'agrada, es veu molt millor del que en realitat és". En canvi, al nacionalisme català "el mirall sembla provocar-li pànic, encara que aparenti el contrari i que aparegui en públic de forma molt digna". 

Cagiao considera que tot independentisme és nacionalista perquè defensa un projecte nacional.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat