La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha enviat aquest divendres una carta al PP on es confirma que ella no es reunirà amb el candidat popular, Alberto Núñez Feijóo. En canvi, a la reunió hi anirà a la seva portaveu, Marta Lois. Aquesta trobada es dona en el marc de la ronda de contactes que està mantenint Feijóo de cara a la seva investidura. Díaz ha aprofitat la missiva per exigir que el PP retiri els recursos d'inconstitucionalitat que té presentats contra la reforma laboral i la llei Trans.

 Al text, Sumar ha volgut "deixar-li clar" que la seva investidura "està condemnada al fracàs" i que l'"únic govern possible" és una coalició del PSOE i Sumar "que avanci a l'agenda social i territorial". "Com sempre, estem oberts al diàleg i a la cooperació amb les forces polítiques democràtiques per millorar la vida de la ciutadania i la institucionalitat del nostre país. En aquest sentit, confirmem la disponibilitat de la portaveu del grup parlamentari de Sumar, la senyora (Marta) Lois, per a aquesta reunió", es llegeix a la carta.

Tot i anar a la reunió i l'alhora condemnar l'empresa de Feijóo al fracàs, Sumar també pica el crostó dels populars que han proposat un diàleg amb les "forces democràtiques" mentre manté governs autonòmics amb Vox, una força política que "nega la violència masclista i la crisi climàtica, i vol prohibir formacions polítiques democràtiques". Per últim, i "abans que es produeixi la reunió", Sumar "vol plantejar al senyor Núñez Feijóo que retiri els recursos d'inconstitucionalitat" contra la reforma laboral i la llei d'igualtat efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI que va interposar.

Feijóo no suma 

Igual que Sumar en la seva carta recorda al líder popular que no compta amb prou aliats per tirar endavant la seva investidura, des del PSOE també li subratllen aquest escull. La vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha assegurat que a Alberto Núñez Feijóo "no li surten els números" per a la investidura "es posi com es posi".

A més, ha afegit que el popular no té "capacitat d'articular un consens" perquè el seu partit governi, ja que els ciutadans saben que aquesta formació "primer va triar soci de govern --en referència a Vox-- i després es va presentar a les eleccions". En aquest sentit, la socialista ha retret al "moderat" Feijóo que en aquests moments s'estigui assistint a "un teatret" i a un "vodevil" en què "passen els dies, passen les hores" mentre que Espanya "no té temps per perdre".