El PP s’ensorra a Andalusia. El PSOE es manté, un pèl a la baixa. És el pronòstic del CIS sobre les eleccions autonòmiques andaluses del 2 de desembre. Dels diaris de Madrid, només ho donen en portada El País i La Razón. L’un proclama que els socialistes resisteixen i el PP perd la meitat dels seus diputats. L’altre es queixa que el nou director del CIS manipula les dades per afavorir Susana Díaz, la lideressa meridional que defensa la presidència de la Junta. Els altres dos diaris, ni piu de la cosa en portada. Quin mal perdre.

EP

LR

L’ABC surt amb un pòster dels brètols d’Arran, que han empastifat de pintura groga l’entrada a la casa de Pablo Llarena, el jutge instructor de la causa de l’1-O. Mira que en passen, de coses eh: la primera ministra britànica supera la seva primera prova de foc amb el Brèxit; el PSOE resisteix a Andalusia; pugen (força) les bases de cotització dels treballadors autònoms; la selecció espanyola de futbol s’ho juga al tot o res a Zagreb; astrònoms catalans troben un planeta semblant al nostre a sis anys llum… Pel tabloide monàrquic res de tot això supera la bestiesa dels nois d’Arran. Agitada i remenada amb la notable frase del president Torra als CDR i la seva abraçada a Arnaldo Otegi, serveixen per a enviar el decisiu missatge de “Torra és ETA”. Que se logre el efecto sin que se note el cuidado.

ABC

El Mundo és l’únic en remarcar la reculada del Comitè Olímpic Espanyol, que permet ara als esportistes del Kosovo competir amb la seva bandera i símbols nacionals. L'Estat espanyol s'ha oposat per terra, mar, aire i xarxes a reconèixer el Kosovo. És una qüestió de pàtria o mort tipus Gibraltar. En conseqüència, la notícia es titula amb marcatge individual, atribuint la decisió a Pedro Sánchez, tot recordant que el Kosovo va declarar la seva independència unilateralment. En fi, aprofiten el Kosovo per donar-li una puntada a Sánchez al cul del COE. Per variar.

EM