Els canvis de posicionament del president Carles Puigdemont, que aquest dijous va passar d’estar a punt de convocar autonòmiques, a tornar la veu al Parlament perquè es posicionés sobre la DI, no han passat per alt a la premsa internacional. Fins i tot a les portades en paper de nombrosos diaris, que han tornat a obrir amb Catalunya.

Alemanya

El Franffurter Allgemeine posa sobre la taula que Puigdemont “posa més difícils” les eleccions:

Der Tagesspiegel obre amb una imatge de joves independentistes rere el títol “espanyols contra Espanya”:

França

La Dépêche titula que “Puigdemont guanya temps contra Madrid”:

Per a Le Monde, els “separatistes catalans estan atrapats pels dubtes”. Més en gran mostra una vinyeta d’humor titulada “l’Europa Social”, on dirigents europeus critiquen que l’independentisme és “una espècie de treballador independent” que vol retallar Catalunya de la resta d’Espanya:

Itàlia

Il Gazzettino explica que Puigdemont diu que “res d’eleccions” i que Madrid exposarà “puny dur” sobre Catalunya:

Portugal

El diari Público, molt focalitzat en Catalunya en les últimes setmanes, treu Puigdemont en portada per anunciar que “Madrid prepara la intervenció a Catalunya” però que tot “està obert fins a l’últim minut”:

La foto del dia per al Diário de Noticias són els joves concentrats a la Plaça de Sant Jaume. “Catalunya: entre la sentència de Madrid i la resposta catalana en el dia decisiu”, titula:

Bèlgica

“Els independentistes catalans es divideixen”, és la reflexió de portada de Le Soir:

Per la seva banda, el també francòfon L'Echo anuncia que "el president de Catalunya renuncia a les eleccions":

Les portades arriben l'endemà d'un dia caòtic i confús per a la premsa internacional, que van seguir de ben a prop la qüestió en les seves edicions digitals.