El diari oficial de la Ciutat del VaticàL'Osservatore Romano, ha definit Vox com un partit "d'extrema dreta" en un article publicat aquest dijous en la seva versió en paper. La publicació religiosa es fa ressò de la constitució del Congrés dels Diputats del passat 3 de desembre i a l'hora de mencionar Ignacio Gil Lázaro, el vicepresident quart de la Mesa que pertany al partit d'Abascal, el situa en "una formació política d'extrema dreta".

article diari vatica vox

A la formació d'extrema dreta no li ha agradat gaire l'etiqueta. Per aquest motiu alguns membres han sortit a respondre el diari del Vaticà, com ha estat el cas de l'eurodiputat Hermann Tertsch, qui en un tuit ha dit: "Aquí no direm com etiquetem alguns L'Osservatore, l'actual Vaticà i aquest Papa".

L'Osservatore Romano és un diari propietat de la Santa Seu que es defineix com "un diari politicoreligiós". Fundat el 1861, aquesta capçalera dona cobertura a l'actualitat del Papa Francesc i publica articles d'opinió escrits per destacats membres del clergat de l'Església Catòlica.