El diari suís Tages Anzeiger s'ha mostrat escandalitzat per l'espionatge espanyol al president a l'exili, Carles Puigdemont, que ha tornat a sortir a la llum després que aquest en va parlar ahir a la BBC. El diari suís ha recollit les paraules coincidint amb la visita que ha començat avui Puigdemont a Zuric, on es reunirà amb les autoritats del cantó i pronunciarà una conferència.

"Des de la declaració d'independència de Catalunya i la posterior fugida a Brussel·les, Puigdemont està considerat l'enemic públic número u a Espanya. Ahir el president català, que va ser cessat per Madrid, va fer públic en una entrevista amb la televisió britànica BBC que l'estan espiant a l'exili. I que van instal·lar dispositius electrònics sota el seu cotxe. Es diu que les targetes SIM d'aquests dispositius provenien de la Gran Bretanya, i que el poder judicial belga està investigant el cas", assenyala.

Segons Tages Anzeiger, l'espionatge a Puigdemont explicaria per què se'l va detenir el mes de març de l'any passat a Alemanya. Recorda que el Tribunal d'Schleswig-Holstein va denegar després la petició d'extradició per rebel·lió, i que tant Puigdemont com el seu partit sempre han donat suport "a la no violència".

Puigdemont ha arribat aquesta tarda a Zuric.