L’acte convocat per la formació unionista Ciutadans per celebrar la “festa autonòmica” amb prou feines ha aconseguit aplegar un centenar de persones, inclosos els quadres del partit.

En una assolellada plaça del Rei, els líders del partit Albert Rivera i Inés Arrimadas han fet una de les entrades més tristes en un dels seus actes. De fet, tal com mostren les imatges, hi havia gairebé tants periodistes com assistents.

En cap moment s'han corejat consignes de cap mena i no han aparegut més pancartes ni banderes que les que havia portat la mateixa organització. En total, la participació a l'acte amb prou feines ha superat les cent cinquanta persones. 

Mentre es desenvolupava la concentració, els voltants de la plaça eren plens de gent que passejava amb estelades i samarretes de color corall de la manifestació de l’ANC. A pocs metres, un acte per la llibertat d'expressió a la Setmana del Llibre en Català congregava tant de públic com l'acte de Ciutadans. 

Albert Rivera i Inés Arrimadas han arribat un cop l’acte ja havia començat, per tal de ser aplaudits per la minsa assistència. El primer parlament ha anat a càrrec d’Arrimadas, que ha afirmat en castellà que la Diada d'enguany mostra la manca de normalitat a Catalunya, amb l'argument que exclou els no independentistes. 

Finalment, Rivera ha insistit en les idees d’Arrimadas, s'ha mostrat segur que "algun dia governarem Catalunya" i ha afirmat que aleshores "tots junts celebrarem el Dia autonòmic".