Missatge contundent de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, des de l’escenari de la manifestació de la Diada. Paluzie ha fet una crida a la unitat per aconseguir la independència i ha advertit que “només amb aquesta unitat acabarem allò que vam començar”. “És aquesta unitat la que volem, la que exigim”, ha etzibat als partits independentistes, als quals ha retret que "discuteixen en públic el repartiment de les engrunes" en comptes de treballar per la independència.

Paluzie ha demanat "no cedir al xantatge" de l'Estat i ha avisat que no faran "marxa enrere". "Necessitem aquella unitat que prioritza els objectius polítics del moviment independentista. La que ens va portar a grans victòries, malgrat repressió, amenaces i confiscacions. Acabem junts el que vam començar junts!", ha insistit.

Paluzie ha admès que aquesta és la Diada més “difícil” que ha organitzat l’Assemblea a les portes de la sentència del judici al procés i ha denunciat que dos anys més tard de l’1-O “no hem avançat sinó que hem fet passes enrere”. 

La presidenta de l’ANC ha criticat a aquells que “ara ens diuen que complir el mandat de l’1-O és difícil, que no hi ha la correlació de forces per fer-ho. Doncs demostrem que els ciutadans ho podem fer”, ha afirmat Paluzie.

Durant la seva intervenció ha recordat a la Muriel Casals i als seus predecesors, Carme Forcadell i Jordi Sànchez. Paluzie ha llegit un missatge de Jordi Sànchez, en què ha encoratjat l'independentisme a no caure en el xantatge de l’Estat espanyol amb els empresonaments i a “vèncer la por de l’Estat”.