La compareixença de Pedro Sánchez en el Congreso este miércoles era sobre les últimes cimeres europees. Però gran part de la intervenció d’Albert Rivera i també de Pablo Casado, aprofitant-se de la Diada, ha girat al voltant de Catalunya. El líder de Ciutadans ha demanat al president en funcions que posi en marxa l’aplicació de l’article 155 per les paraules del president Quim Torra sobre la resposta a la sentència. “Davant del desacatament i la desobediència que pregona, li demano que requereixi el 155 o adverteixi Torra que compleixi la Constitució”, ha defensat. “No és un dret, és la seva obligació”, li ha etzibat. Per la seva part, el president del PP ha acusat Torra d'"apel·lar a la rebel·lió".

En la seva intervenció, el líder dels populars ha denunciat que el president Torra no és algú "homologable per seure a negociar". En aquest sentit, Casado li ha preguntat si "li sembla normal que estigui apel·lant a la rebel·lió, a la confrontació al carrer". El dirigent conservador ha criticat que Torra cridés a participar de la manifestació com a preludi de la resposta a la sentència del judici de l'1-O.

Per la seva part, Albert Rivera ha lamentat que la Diada no és una “festa de tots els catalans”, sinó “una festa privada del separatisme pagada per tots”. I ha aprofitat les paraules del mateix Sánchez, que ha dit que “tant de bo” fos la Diada de tots els catalans, per a recordar-li que és el president del govern espanyol. “Què fem? Invoquem els déus? Vostè no pot dir tant de bo, és el president en funcions de la nostra nació i ha de fer complir la Constitució”.

Per altra banda, el líder de Ciutadans ha preguntat a Pedro Sánchez si ha escoltat les paraules del president Torra sobre la resposta a la sentència del Tribunal Suprem. “Vostè no ha dit ni mu. No pot amagar-se sota la taula quan un senyor crida al desacatament. No pot estar en mans del senyor Torra i Otegi”, ha denunciat Rivera.

Gran part de la intervenció sobre Europa també l’ha dedicat a Catalunya. Concretament a denunciar el mecanisme de l’euroordre. Ha reclamat “que sigui efectiva i no un cachondeo” que permeti que Carles Puigdemont i els exiliats “campin al seu aire per Europa”.