Els Mossos d'Esquadra han detingut tres membres del CDR de Gràcia, Terrassa i Sabadell acusats de presumptes delictes de desobediència, desordres públics i resistència durant la concentració davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el passat 23 de febrer.

La detenció s'ha produït durant una roda de premsa aquest matí davant el TSJC. Antiavalots de la Brimo han envoltat la cinquantena de persones que hi han assistit fins que han detingut les tres persones. La resta de presents no ha oposat resistència. La roda de premsa l'havia convocada Alerta Solidària, Decidim Ser i els CDR per criticar el procés judicial contra les 24 persones que van participar en les concentracions davant el TSJC el 23 de febrer i el 27 de setembre.

La detenció s'ha realitzat per ordre judicial, segons ha confirmat el cos policial. Són tres de les persones que es van encadenar a les portes del Palau de Justícia però que no es van presentar quan el jutjat els va requerir per notificar-los l'escrit d'acusació. El jutge d'instrucció número 31 va dictar llavors ordre de detenció contra ells. Els detinguts són membres dels CDR de Sabadell, Terrassa i Gràcia. 

Com a protesta per les detencions, s'ha organitzat una concentració a les portes de la Ciutat de la Justíca. A partir de les cinc de la tarda han anat passant a disposició judicial, i un cop se'ls ha notificat l'escrit d'acusació, han quedat en llibertat.