El regidor de Turisme, Esports, Educació, Normalització Lingüística i Joventut de l'Ajuntament de Santa Pola (Alacant), Julio Miguel Baeza Andreu, del Partit Popular, ha estat detingut per presumptes maltractaments habituals i prolongats en el temps a la seva parella.

Segons han informat Efe fonts coneixedores del cas, aquest dilluns la dona va presentar una denúncia, a la comissaria de la Policia Nacional d'Elx, per violència masclista, tant per suposades agressions físiques com psicològiques.

En viure el denunciat a Santa Pola i ser aquesta localitat demarcació de la Guàrdia Civil, agents de l'institut armat el  van detenir a última hora de dilluns, i ha passat la nit als calabossos de la caserna on romandrà fins que se'l posi a disposició judicial, la qual cosa podria passar al llarg d'aquest dimarts.

Les mateixes fonts han indicat que la presumpta víctima ha posat de manifest en la denúncia que els maltractaments han estat dilatats en el temps i que són de naturalesa tant psicològica com física, encara que no ha transcendit si constaven denúncies prèvies o altres detalls sobre l'ocorregut.

Segon cas d'agressió en el PP en una setmana

Aquest no és l'únic cas de violència de gènere que ha afectat el PP en les últimes setmanes. Dilluns passat dia 25 de gener, el diputat en el Parlament i secretari general del PP a Catalunya, Daniel Serrano, deixava totes les seves funcions dins de la formació després de ser acusat d'un delicte d'agressió sexual i dos més de lesions lleus.

Segons va explicar la formació en un comunicat, Serrano va traslladar a la direcció del partit "la seva decisió d'apartar-se de les seves responsabilitats orgàniques i electorals per preparar la seva defensa i poder demostrar així la seva innocència".

En la mateixa línia, el partit assegurava que Serrano "renuncia a totes les seves funcions en el partit, inclosa la de secretari general autonòmic, així com les seves atribucions encomanades per a la campanya electoral catalana".

Concretament, el TSJC investiga Daniel Serrano per un presumpte delicte d'agressió sexual contra una companya de partit. Segons va avançar El Mundo, la víctima va presentar la denúncia el 2019 en un jutjat d'instrucció, que es va inhibir el 2020. L'admissió a tràmit va tenir lloc fa tres mesos i els dos ja han declarat.

Serrano va assegurar a través d'un comunicat que els fets "són falsos" i que responen a "extorsió" i "xantatge". Un fet que s'ha fet públic "en plena campanya electoral" amb l'objectiu d'erosionar "la seva imatge". En aquest sentit, va subratllar que "confia plenament en la justícia".