Després que diumenge detinguessin un activista anoienc proper a la CUP per l'ocupació del rectorat de la UAB el 2013, aquest matí els Mossos d'Esquadra n'han detingut un altre pel mateix fet. És Oriol Corral, exregidor de Som Gramenet a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Els dos estan acusats de l'ocupació del rectorat de la UAB en una protesta contra l'augment de les taxes universitàries i, concretament, a Corral li demanen 14 anys de presó per aquest fet.

El col·lectiu Som 27, batejat amb aquest nom perquè són 27 persones les imputades per això, ha convocat a les 9 del matí una concentració davant dels jutjats de Santa Coloma de Gramenet.

A mig matí d'aquest divendres, Oriol Corral ha quedat en llibertat i ha estat rebut amb crits de "27 i més, ABSOLUCIÓ".

Diumenge, dos cotxes dels Mossos d'Esquadra es van presentar al domicili de Duran i el van traslladar a la comissaria dels Mossos d'Igualada. Els fets de "Som 27 i més" es remunten a l'any 2013 quan un grup d'unes 200 persones va entrar al rectorat de la UAB reclamant que l'equip de govern fes efectives unes reclamacions que ja s'havien aprovat en el marc del Claustre.

Posteriorment, la Fiscalia va demanar importants indemnitzacions i penes de presó per a 27 persones, entre elles l'activista anoienc Carles Duran, avui detingut, un membre del professorat de la universitat i un membre del PAS (Personal d'Administració i Serveis).