El jove activista anoienc proper a la CUP Carles Duran ha estat detingut aquest diumenge al matí arran del cas "Som 27 i més", uns fets que van tenir lloc el 2013 a la Universitat Autònoma de Barcelona. Dos cotxes dels Mossos d'Esquadra s'han presentat al domicili de Duran i l'han traslladat a la comissaria dels Mossos d'Igualada. 

La notícia l'ha donat a conèixer la CUP Igualada en una piulada on ha cridat a manifestar-se davant la comissaria per reclamar la llibertat del detingut. Els fets de "Som 27 i més" es remunten a l'any 2013 quan un grup d'unes 200 persones va entrar al rectorat de la UAB reclamant que l'equip de govern fes efectives unes reclamacions que ja s'havien aprovat en el marc del Claustre.

Posteriorment, la Fiscalia va demanar importants indemnitzacions i penes de presó per a 27 persones, entre elles l'activista anoienc Carles Duran, avui detingut, un membre del professorat de la universitat i un membre del PAS (Personal d'Administració i Serveis).

Concentració de suport

A les 12 del migdia, un centenar de persones s'han concentrat davant de la comissaria d'Igualada per mostrar el seu suport a Carles Duran. 

Entre les persones que s'hi han acostat hi ha la regidora d'ERC-Som Vilanova a Vilanova del Camí, Meritxell Humbert, el regidor d'ERC a Igualada, Josep Palau, Pepita Còdol, regidora de Vilanova365, Alba Vergés, diputada per ERC al Parlament i Albert Mateu, regidor de la CUP a Igualada.

A la 1 del migdia Duran ha quedat en llibertat després de passar pels Jutjats on se li ha entregat la interlocutòria d'apertura de judici oral i escrit.