El Cos Nacional de Policia i els serveis d'informació espanyols i marroquins han desenvolupat una operació antiterrorista que ha culminat amb la detenció al Marroc d'un presumpte gihadista que suposadament tenia previst atemptar a Sevilla, informa el Ministeri de l'Interior.

L'operació és dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 4 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional i en el marc de la mateixa la Policia ha procedit aquesta tarda al registre del domicili de l'arrestat a la capital andalusa.

El Ministeri de l'Interior va acordar la setmana passada reforçar els dispositius de seguretat i de les capacitats d'informació, control i seguiment antiterrorista per part de les Forces de Seguretat de l'Estat i de la resta dels cossos policials (en el cas de catalunya Mossos d'Esquadra) amb motiu de la celebració de la Setmana Santa i de las elecciones generals del 28-A.

Dispositiu especial

Com a conseqüència d'aquesta decisió, segons ha informat el Ministeri de l'Interior, s'estan desenvolupant dispositius específics en cadascuna de les ciutats espanyoles per garantir la seguretat ciutadana i el normal desenvolupament d'aquests actes.

Aquest reforç es concentra fonamentalment en els espais i mitjans de transport i esdeveniments religiosos, d'oci i lúdics amb alta afluència de persones i en aquells llocs estratègics que són imprescindibles pel normal funcionament de l'activitat ciutadana.