La Policia Nacional ha detingut la matinada d'aquest dilluns un home de nacionalitat espanyola, que presumptament estaria implicat en l'intent d'assassinat d'Alejo Vidal-Quadras a Madrid. El detingut s'amagava a Màlaga, i els agents vigilaven els seus moviments des de fa dies, segons ha avançat El Confidencial. La localització i detenció han estat supervisats pel jutge de l'Audiència Nacional, al capdavant de la causa, Francisco de Jorge. Els agents han arribat a l'arrestat de Màlaga gràcies a les càmeres de seguretat pròximes a la casa de l'expolític, on apareixia el sospitós mentre vigilava la zona prèviament a l'atemptat.

A Granada, la policia ha detingut una parella que també estaria presumptament implicada en l'intent d'assassinat de Vidal-Quadras. 

Malgrat la detenció d'aquest individu, el motiu de l'atac segueix sent desconegut, tot i que s'estan analitzant els llaços de l'arrestat amb altres països, ja que, el mateix Vidal-Quadras va relacionar l'atac amb els serveis secrets de l'Iran, que van negar taxativament la seva implicació. 

Intent d'assassinat de Vidal-Quadras

L'expresident del PP de Catalunya i fundador de Vox va rebre un tret a la cara el passat 9 de novembre, al madrileny barri de Salamanca, al carrer Núñez del Balboa. Immediatament, va ser intervingut d'urgència a l'hospital Gregorio Marañón. Els fets es van produir cap a les 13:30 hores, i a prop de casa de Vidal-Quadras, quan una motocicleta es va aturar davant d'ell i li va disparar un tret a la cara amb una pistola 9 mm Parabellum. La bala li va causar una ferida amb orifici d'entrada i sortida a l'altura de la mandíbula, Vidal-Quadras estava conscient encara que amb abundant sang quan va ser atès pels serveis d'emergències. A continuació va ser traslladat a l'hospital, on va ser intervingut sense que la seva vida corregués perill.

L'atacant va fugir en una motocicleta conduïda per una altra persona i van aconseguir escapolir-se de la policia. Només unes hores més tard els agents encarregats del cas van trobar la moto, una Yamaha de color negre, calcinada en un lloc despoblat de la població madrilenya de Fuenlabrada. L'Audiència Nacional es va fer càrrec de la investigació atès que podria tractar-se d'un possible atemptat terrorista. 

Vidal-Quadras contra Pedro Sánchez

Un cop recuperat de l'atac, Vidal-Quadras no ha perdut l'oportunitat per tornar a carregar contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha criticat pel poc interès que ha mostrat pel seu estat de salut després de l'"atac terrorista" que va sofrir i l'acusa d'"envilir" Espanya. "L'holograma que habita la Moncloa va posar un tuit. Aquesta és l'Espanya de Sánchez. Per a delinqüents enemics de l'ordre constitucional, amnistia, enhorabones i 'zalemas', per a un lleial servidor de l'Estat, vint anys a la Universitat, onze al Parlament de Catalunya, quatre a l'Ajuntament de Barcelona, quatre al Senat i quinze al Parlament Europeu, un tuit mentre agonitza després de sofrir un atac terrorista. No es pot envilir més un país", va criticar en una columna que publicava aquest diumenge Voz Pópuli.

L'exlíder del PP català titlla Sánchez de ser "el president progressista aliat i amic de terroristes i pròfugs sediciosos" i l'acusa de posar Espanya "a l'altura de la seva mínima alçada moral" i li titlla de "pigmeu embriac d'ambició sense mèrit i curt de lectures".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!