Els Mossos d'Esquadra han detingut un responsable de les joventuts del partit ultra Democracia Nacional per incitar presumptament a repetir actes violents com els que van passar al Centre Cultural Blanquerna en l'acte institucional de la Diada a Madrid, l'11 de setembre de 2013.

Segons ha informat aquest dijous la policia catalana en un comunicat, van detenir aquest home, de 27 anys i veí del Vendrell (Baix Penedès), aquest dimecres per un delicte d'odi arran d'unes declaracions en un programa de ràdio emès a Internet, en el qual incitava a repetir els actes de Blanquerna.

En un apunt en el seu Twitter, el detingut, Juan de Haro, cap nacional de les joventuts de Democracia Nacional, ha informat que l'havien detingut per "criticar islamització i defensar C.Blanquerna", i que hores després ha estat posat en llibertat.

Segons els Mossos, els motius de la detenció es remunten al 22 de març, quan De Haro va expressar en un programa emès per un canal del partit que es transmetia a través d'una plataforma digital de podcast, que s'havien de reproduir els actes com el del Centre Blanquerna.

En aquest incident, un grup de persones vinculades a moviments d'ultradreta van irrompre en el centre durant l'acte institucional i van agredir, van cridar i van intimidar els assistents a la celebració de la Diada.

A més, la policia catalana va detenir el responsable ultra perquè també va proferir comentaris islamòfobs i contra col·lectius antifeixistes després d'una manifestació d'un d'aquests grups el 18 de març al Vendrell. Els Mossos, després de prendre-li declaració a la comissaria, van deixar la seva detenció sense efecte en espera que el detingut sigui citat en seu judicial, com a presumpte autor d'un delicte d'odi.