Assumptes Interns de la Policia Nacional ha detingut aquest dimecres al comissari de la Policia Nacional Enrique García Castaño per la seva presumpta relació amb la investigació de l'Audiència Nacional per la qual es troba a la presó un altre veterà comissari, José Manuel Villarejo.

García Castaño va ser un dels màxims responsables policials com a cap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO), càrrec del qual el va cessar Juan Ignacio Zoido el febrer de 2017, poques setmanes després de la seva arribada al Ministeri de l'Interior. La decisió es va adoptar després de difondre's un enregistrament a través del diari Públic en el qual al·ludia a un presumpte xantatge al Rei Joan Carles i al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

En l'esmentat enregistrament, García Castaño donava detalls de la pressió que estaven exercint contra autoritats de l'Estat d'altres policia com José Manuel Villarejo. També conversava sobre aquesta qüestió amb el que va ser DAO de la Policia fins a la seva jubilació el juny de 2016, Eugenio Pino.

La detenció ha estat efectuada per agents de la Unitat d'Assumptes Interns de la Policia en una investigació que lidera la Fiscalia Anticorrupció en el marc de l'operació 'Tàndem', segons ha avançat eldiario.es, que ha informat que juntament amb García Castaño ha estat detingut un altre policia de rang inferior.

Aquest dimecres, els digitals El Español i OK Diari han difós diversos àudios atribuïts a Corinna zu Sayn-Wittgenstein, consultora establerta a Mònaco pròxima a Joan Carles I, en els que afirma en una conversa el 2015 amb el comissari José Manuel Villarejo que el Rei emèrit la va utilitzar com a testaferro per ocultar patrimoni i propietats a l'estranger i que tenia amb comptes a Suïssa a nom d'un cosí.