Aquest matí els Mossos han detingut una persona per haver llançat presumptament pirotècnia a l'helicòpter de Mossos el passat dimecres 16 d'octubre. L'arrest s'hauria produït a la Catalunya Central. Està acusat de temptativa d'homicidi, desordres públics i atemptat contra l'autoritat. 

Els fets van passar la nit de dimecres quan els incidents es van concentrar al passeig de Sant Joan, després de la manifestació que es va concentrar davant la Conselleria d'Interior. Va ser la nit del paper de vàter, que va acabar amb pirotècnia contra els Mossos i el primer dia que es va veure sortir la tanqueta de canons d'aigua, tot i que no es va fer servir. La policia calcula que es van llançar fins a cinc coets contra l'helicòpter que feia la vigilància des de l'aire i que també va servir per il·luminar les zones on es van llançar els gasos lacrimògens de la policia espanyola. 

Els Mossos també han detingut avui un dels joves que es va manifestar a l'aeroport del Prat dilluns passat. L'acusen de desordres públics. Amb aquest ja són cinc els detinguts a l'aeroport. Els altres quatre estan en presó preventiva.

Fins ara s'han detingut 201 persones relacionades amb els incidents d'aquesta darrera setmana.

A 159 els han arrestat els Mossos, 34 la policia espanyola i 8 les Policies Locals i Guàrdies Urbanes. Només a Barcelona hi ha 94 detinguts, 27 a Barcelona, 37 a Tarragona i 43 a Lleida.