Les autoritats de Colòmbia han detingut a Medellín l'excap de sicaris de Pablo Escobar, Jhon Jairo Velásquez Vásquez, àlies "Popeye", acusat dels delictes de "concert per delinquir" i extorsió, segons fonts de la Fiscalia. L'alcalde de Medellín, Federico Gutiérrez, va confirmar la notícia a través del seu compte de Twitter i va felicitar tant la divisió de la Fiscalia dedicada a la lluita contra el crim organitzat com a la Policia Nacional i la Policia de Medellín.

En els últims anys s'havia convertit en un fenomen a Youtube, on es fa dir "Popeye penedit". Sense anar més, fa un mes fins i tot va fer promoció turística d'un poble d'Almeria governat pel PP. "Les millors gambes, de tot Espanya i de tot Europa, són les d'Almeria. Les gambes dels meus guerrers d'Andalusia són una cosa boja", deia en el vídeo.

Malgrat que encara no es coneixen més detalls del cas, el diari El Tiempo ha detallat que "Popeye" va ser detingut quan va acudir a les instal·lacions de la seu de la Fiscalia al complex de La Alpujarra de Medellín. El passat 22 de maig, el senador Iván Cepeda, del partit d'esquerres Polo Democrático Alternativo (PDA), va denunciar davant la Fiscalia a "Popeye", per les seves constants amenaces a seguidors del candidat presidencial Gustavo Petro.

"Popeye" va estar més de 23 anys a la presó i ha manifestat en diverses entrevistes que es va reintegrar a la societat.

Enmig d'un enregistrament amb un grup de periodistes l'any passat, l'excap de sicaris va arribar a baixar-se del vehicle en què viatjava i amenaçar una dona que li havia dit "assassí" des d'una motocicleta la matrícula de la qual va arribar a fotografiar.

El passat 9 de desembre la Fiscalia de Colòmbia va demanar de revocar la llibertat condicional de "Popeye" després de ser vist en una festa en la qual va ser detingut Juan Carlos Mesa, àlies "Tom", un dels narcos més buscats del país.