Un camioner espanyol d'uns 60 anys ha estat detingut per disparar una escopeta amb bales de fogueig a un grup d'armilles grogues durant un enfrontament pel bloqueig ahir a la nit d'una carretera prop de Besiers, entre Perpinyà i Montpeller.

Un dels manifestants ha estat ferit lleu a la mà durant l'incident, en el qual va intervenir la policia, que va disparar a les rodes del camió per aturar-lo, segons ha informat l'emissora de ràdio France Bleu.

Davant la impossibilitat d'avançar, el camioner va treure l'escopeta, va baixar del camió i va començar a disparar. Els armilles grogues van respondre llançant objectes i li van trencar el parabrisa del camió. Aleshores, el conductor va llançar-los llaunes de cervesa i va tornar al vehicle per arrencar i obrir-se pas.

Cap manifestant va ser ferit pel camió, al qual la policia va empaitar i no es va aturar. Finalment, els agents van disparar a un dels pneumàtics del camió, cosa que va obligar el conductor a aturar el vehicle.

El camioner es va negar a baixar del camió i fins i tot va treure una altra arma de la guantera, una tàser. Els agents van fer servir porres per treure'l per la força, el van traslladar a l'hospital de Besiers perquè rebés atenció mèdica i després el van empresonar.

Aquest 8 de desembre era el quart dissabte en què milers de manifestants han sortit al carrer a les principals ciutats franceses secundant les protestes dels coneguts com a armilles grogues contra l'impost als carburants.