La policia ha tornat a detenir el psicòleg i bomber, Lucas Burgueño, el val·lisoletà que es va fer conegut estatalment perquè va increpar el diputat socialista per Valladolid, Óscar Puente, quan viatjava en AVE. Aquest cop, la detenció ha estat per ser l'autor, presumptament, dels delictes de revelació de secrets, coaccions, amenaces i danys. La Policia Nacional el va detenir aquest diumenge a la tarda davant d'una ordre de cerca detenció i personació vigent motivada per una denúncia formulada contra ell aquell mateix dia com a presumpte autor dels delictes de revelació de secrets, coaccions, amenaces i danys.

Els familiars del detingut van manifestar el matí de diumenge el seu desig de denunciar-lo per la difusió d'un vídeo, després que es neguessin a donar-li una quantitat de diners que demanava Burgueño. A més, van detallar que el detingut els amenaça d'enviar-los a persones perquè els hi ocupessin la casa, provocant destrosses a la farmaciola i fins i tot tallant el cable de la caldera de gas, deixant-la inutilitzable. Els agents van comprovar que el vídeo s'havia difós almenys a sis persones, i que la caldera estava malmesa per això es va declarar una ordre de cerca contra ell.  A més, l'instructor ha imposat contra Burgueño una ordre d'allunyament dels seus pares—no pot acostar-se a ells a menys de 300 metres—i de prohibició de comunicar amb ells. El mateix jutjat té una altra causa oberta contra Burgueño i altres dues persones per un delicte d'estafa i per un altercat en un establiment d'hostaleria del qual van marxar sense pagar. En aquest incident no va arribar a ser detingut. 

Assetjament a Óscar Puente

L'incident amb el dirigent socialista es va produir el passat mes de setembre i va provocar que l'AVE, en direcció a Madrid, en el qual es van enganxar arribés 45 minuts tard. La policia es va veure obligada a intervenir per solucionar la situació.  Segons informava l'ABC, la topada entre els dos homes es va produir quan Puente estava assegut en el seu seient i el passatger del costat el va començar a increpar. El mateix mitjà apuntava que va ser el mateix Puente qui va acabar demanant que el passatger fos desallotjat de l'AVE Valladolid-Madrid. Tanmateix, finalment, no va ser necessari i el tren va poder seguir el seu camí.

Només uns dies més tard d'esclatar aquesta polèmica, la policia el va detenir acusat d'agredir una dona al pis de la víctima, on una testimoni afirma haver-lo vist entrar al barri de La Victòria, a Valladolid. Els fets es van produir quan era a la casa de la seva parella i va discutir amb la companya de pis. Aquesta segona dona que comparteix habitatge amb la seva parella es trobava en la cuina fent una videotrucada i Lucas Burgueño presumptament la va increpar perquè pengés. Sembla que l'origen de l'enfrontament es va deure al fet que ella estava parlant malament d'ell. La companya de la seva parella es va negar a obeir i, en aquest moment, segons les citades fonts, Burgueño li va arrabassar el telèfon i li va dir que l'anava a introduir al microones. La companya de pis, tot seguit, s'ha refugiat a la seva habitació el detingut presumptament va entrar a la força, tirant diversos objectes. Després d'avisar a la Policia, els agents el van detenir i el van traslladar als calabossos en dependències de la comissaria.