Lucas Burgueño, qui s'ha fet conegut estatalment per increpar el diputat socialista Óscar Puente en un tren, ha estat arrestat aquesta matinada a Valladolid, però no per la seva enganxada amb Puente. Segons informa elDiario.es, la policia l'ha acusat d'agredir una dona al pis de la víctima, on una testimoni afirma haver-lo vist entrar. Actualment, es troba a l'espera per passar a disposició judicial. 

Aquesta detenció se suma a una altra que va tenir fa només unes setmanes per agredir dos agents de policia. En aquella ocasió, quan estava a comissaria va amenaçar un altre agent etzibant-li: "T'ensenyaré què és una corbata colombiana, sé on vius". Va ser detingut en una terrassa després de mostrar una actitud agressiva contra els agents als quals va recriminar la imposició d'una sanció uns dies enrere. Les enganxades de Burgueño amb la justícia no acaben aquí, ja que també té una condemna a l'esquena per agressió a un hostaler. 

Tot aquest passat de Burgueño no va trigar a sortir a la llum després que aquest increpés Óscar Puente en un tren d'alta velocitat, en ple debat d'investidura. En un primer moment des de la dreta espanyol es va voler assenyalar el comportament de Puente com el culpable de la situació. Per exemple, el vicesecretari d'Organització Territorial del PP nacional, Miguel Tellado, va afirmar: "Són matons de pati de col·legi. El nivell de fanfarroneria i agressivitat d'aquest PSOE és intolerable. Ja no poden sortir al carrer". El diputat socialista va arribar a acusar el PP de justificar la violència i la intimidació. "El PP justificant la violència i la intimidació al parlament", va tuitar en el seu moment. 

La resposta d'Óscar Puente

El passat 29 de setembre, quan Puente es disposava a baixar a Madrid per assistir al debat d'investidura del líder popular, Alberto Núñez Feijóo, va ser increpat i gravat per Burgueño. L'enganxada va endarrerir l'AVE uns 45 minuts davant la indignació dels passatgers. Finalment, va intervenir la policia per resoldre la topada. 

Des del primer moment que es van saber els fets, Puente va advertir que interposaria una demanda contra Burgueño. Si bé aquesta detenció no té res a veure amb la seva topada, Puente ha respost amb ironia a la notícia de la detenció a través de les xarxes. "Segons sembla va entrar a l'habitatge d'una dona per preguntar-li per Puigdemont", ha comentat, fent referència al que li va increpar Burgueño.