L'acte polític del Consell per la República a Perpinyà inclourà actuacions musicals de punxadiscos nord-catalans des de les 10:15 del matí, tot i que les portes estaran obertes des de les 8. A les 11:30 es farà una actuació dels Castellers de Vilafranca. I així s'arribarà a les 12 hores, quan començarà l'acte polític, que presentaran les actrius Lloll Bertran i Carme Sansa.

En el transcurs de l'acte polític, els presos polítics parlaran per vídeo, i també ho farà així Marta Rovira, exiliada a Suïssa. Finalment estan previstos els parlaments del president Carles Puigdemont i dels consellers Clara Ponsatí i Toni Comín. “Hi haurà representades totes les veus de l’exili i de la repressió. Les preses i presos polítics tindran veu a través de vídeo o de carta. L’exili que no es pot moure ho farà a través de vídeo i l’exili que es pot moure hi serà present. També es comptarà amb totes les persones represaliades que no són polítiques però que també estan perseguides per les seves idees”, ha destacat Toni Castellà, com a membre del Consell per la República, en roda de premsa. 

L'acte es clourà amb les actuacions dels sud-catalans Lluís Llach i Roger Mas, i del nord-català Gerard Jacquet.

S'hi preveu l'assistència mínima d'unes 70.000 persones, i estan confirmats 583 autocars organitzats per l'ANC i 525 autocaravanes, amb una xifra superior a les convocatòries de Brussel·les i Madrid. Els organitzadors han recordat que serà una mobilització diferent i que caldrà tenir previsió, paciència i respectar les instruccions dels voluntaris degudament identificats per intentar evitar les previsibles cues que es poden ocasionar en entrar al recinte.

El Consell per la República ha informat de les mesures de seguretat acordades amb la Prefectura francesa, per poder celebrar l'acte, que inclouran un control a l'entrada a totes les persones amb detector de metalls, a causa del nivell d'alerta antiterrorista a l'Estat francès. Hi haurà 36 punts de control. 

Estaran prohibits els objectes que no es permeten a França en grans concentracions: els pals de fusta (les banderes només podran anar sobre tubs de plàstic buits i d’1,5 metres com a màxim de llarg), les llaunes, el vidre, drons, maletes i bosses grans (més de 25 litres), cascos de moto o walkie-talkies. Tampoc no es permetrà l’accés de begudes alcohòliques, neveres portàtils, productes inflamables, bengales o artefactes pirotècnics, làsers, eines, objectes de metall o aerosols, i naturalment armes. 

El Consell per la República ha distribuit un cartell en aquest sentit:

El recinte tindrà un bar sense alcohol i 24 lavabos, a més de diversos punts d'assistència medica, amb un total de 120 socorristes, 20 metges i 20 infermeres desplaçats. El Consell per la República tindrà 400 voluntaris presents al recinte, segons L'indépendant.

La Prefectura ha deixat clar que no incrementarà els controls a la frontera per la celebració d'aquest acte, i que s'han programat estacionaments per als autocars, les caravanes i les motocicletes. Carme Garcia, membre del Consell per la República Catalana, ha fet un agraïment molt sincer a la prefectura i al batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, per la seva col·laboració per poder celebrar la megaconcentració.

A l’acabar la mobilització, a partir de les 14 hores, el Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà ha organitzat una fira d'entitats i altres animacions al Palau de Congressos, al centre de Perpinyà, al costat del Castellet. Els establiments i comerços de la capital rossellonesa s'estan preparant per rebre els sud-catalans, en el que serà la concentració més gran celebrada a la ciutat en tota la seva història.

Puigdemont serà a la capital rossellonesa des de divendres, on ha estat convidat al partit de rugbi entre la USAP de Perpinyà i el Rouen. 

L'endemà a primera hora, el president a l'exili visitarà l'Ajuntament de Perpinyà i la seu del Consell del departament, on mantindrà un contacte amb les màximes autoritats nord-catalanes.

El vicepresident del Consell, Nicolas Garcia, s'ha ofert per guiar una visita als sud-catalans que visitin la localitat rossellonesa d'Elna divendres, a partir de les 14:30 hores. Els pensa mostrar la Maternitat, que va tenir un gran paper en la recollida de nens exiliats que fugien de la Guerra Civil espanyola.