L’entitat espanyolista Societat Civil Catalana escull aquesta tarda en assemblea el seu nou president després de la renúncia del controvertit i repescat Josep Ramon Bosch. Els dos candidats són Sixto Cadenas, que va ser destituït fa un any juntament amb la cúpula directiva de SCC per presumptes irregularitats econòmiques en la gestió de l’organització, i l’exdiputat del PP al Parlament Fernando Sánchez Costa.

L'encara president, Josep Ramon Bosch, va anunciar fa un parell de setmanes que deixaria el càrrec a l'assemblea que se celebrarà aquest dimecres. Després que Sánchez Costa es postulés per substituir-lo fa uns dies, Cadenas ha decidit fer també el pas i optar a presidir Societat Civil Catalana.

Sánchez Costa ha fet pública la llista de càrrecs que proposarà a l'assemblea i preveu que Álex Ramos, fins ara vicepresident, repeteixi en el càrrec. Ramos va ser president interí després de la destitució de la cúpula dirigida per Rosiñol. Sánchez Costa també aposta per situar en les altres vicepresidències la dirigent de l'associació contrària a la independència de Catalunya Aixeca't-Levántate Alexandra López-Liz i també Xavier Martín.

El popular ha lamentat a través de Twitter que "no ha estat possible l'acord" per presentar una candidatura única, però ha apel·lat als "esforços compartits" per treballar conjuntament en el futur "es guanyi o es perdi". Cadenas ha confiat que ambdós seguiran "remant en la mateixa direcció, amb mirada neta i la mateixa passió i convicció".