Teresa Pitarch, membre del moviment Nova Convergència i propera al diputat díscol, Germà Gordó, ha estat destituïda com a presidenta de l'Institut Català de les Dones. La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha mantingut aquest matí una conversa amb Pitarch i li ha comunicat que serà rellevada dimarts que ve com a presidenta de l'ICD al·legant pèrdua de confiança en la seva persona. Després de la seva destitució, Pitarch podrà recuperar la seva plaça de funcionària a l'administració de la Generalitat. 

Pitarch ja va apuntar que abandonaria el partit un dia després de la decisió de Gordó de deixar el partit que lidera l'expresident Artur Mas. Dos membres més del PDeCAT també han anunciat avui que abandonaven la formació. Per una banda, Jordi Miró, fins ara director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa i d'altra, Jesús Marín, exalcalde de Canet de Mar pel PDeCAT. 

A banda d'això, Munté ha justificat el seu cessament per la "pèrdua de confiança" i ha explicat que serà efectiu dimarts vinent, perquè “es farà en temps i forma i el Govern fa els nomenaments i cessaments en sessió de Govern i després són publicats al DOGC”. “Aquest cas no serà una excepció”, ha conclòs.

Teresa Pitarch ha estat destituïda com a directora de l'Institut Català de les Dones, que pertany al Departament de la Presidència, després que anunciés ahir la seva marxa del PDeCAT. Pitarch, mà dreta de Gordó, va decidir seguir les passes de l'exconseller i ara diputat no adscrit després que aquest anunciés la seva baixa del partit i del grup parlamentari de JxSí arran que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi obert una investigació contra ell en el cas 3%.

Política de mena

Pitarch ha ocupat diversos càrrecs a l'administració. Des del 2011 i fins al gener de 2016, va exercir el càrrec de directora general de l’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública del Departament de la Presidència.

Anteriorment, va ser responsable de Coordinació del Servei Català de Trànsit; cap del Servei Territorial de Trànsit de Barcelona; cap de l’Àrea Jurídico-Administrativa i subdirectora de Coordinació Administrativa de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), i responsable Econòmica a la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom al Departament d’Empresa i Ocupació.