L'empresa Desokupa, encarregada d'expulsar els inquilins amb amenaces, ha engegat una campanya contra el govern espanyol de cara a les eleccions generals del 23-J. Per manifestar el seu rebuig al govern de Pedro Sánchez, Desokupa ha penjat aquest dilluns una lona situada al carrer Atocha de Madrid, amb un missatge contundent cap a Sánchez. "Tu al Marroc, Desokupa a la Moncloa", acompanyat d'una foto del fundador de Desokupa, Daniel Esteve, i del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. A més, també apareix el Falcon, l'avió del president del govern espanyol que utilitza per als seus desplaçaments. 

No només ataca Sánchez, sinó que també té un record per Podemos i ERC sota el lema "Us trobarem a faltar a totis". En aquesta part de la pancarta apareixen algun dels polítics més destacats de Podemos com Pablo Iglesias, Irene Montero, Ione Belarra, Pablo Echenique o Ada Colau. A més, també apareix el candidat d'ERC al Congrés pel 23-J, Gabriel Rufián. 

El PSOE porta la lona a la Junta Electoral

Per la seva part, el PSOE ha respost a la gran lona, i ho ha fet denunciant-la davant la Junta Electoral Central. Fonts de Ferraz han informat EFE que també tenen previst presentar una denúncia per la via penal contra aquesta lona "de l'odi", desplegada al carrer Atocha de Madrid. "Esperem que aquestes pràctiques de campanya bruta siguin penalitzades pels ciutadans i ciutadanes, i que siguin condemnades per tots els partits polítics. L'odi no pot ser el protagonista de la campanya electoral", han apuntat.

Guerra de lones pel 23-J

La de Desokupa no és la primera lona que porta polèmica de cara a les eleccions generals. Fa només una setmana va aparèixer una pancarta gegant de Vox també a Madrid amb el lema 'Decideix el que importa', on una mà tirava a les escombraries les banderes LGTBI, la de l'independentisme, la comunista i logos del moviment feminista i l'Agenda 2030. La lona va provocar moltes crítiques i els atacs contra ella no van trigar a arribar. Dos dies després de la seva instal·lació, activistes climàtics de l'organització Futur Vegetal van llançar amb extintors pintura vermella i negra sobre el que han anomenat "lona de l'odi". Des de l'entitat afirmen que el cartell és "un atac a tots els sectors que qüestionen els posicionaments hegemònics". 

Finalment, la lona va ser retirada per ordre de la Junta Electoral de Madrid després d'una altra denúncia del PSOE. Fins que no comenci oficialment la campanya —15 dies abans dels comicis— cap partit pot demanar el vot. És per això que la Junta Electoral considera que el partit d’extrema dreta ha infringit l’article 53 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg). El PSOE havia denunciat Vox davant la Junta Electoral Central per aquesta lona, acusant-lo d'incomplir la Llei orgànica del Règim Electoral General en publicitar un acte de campanya fora del període permès. Els socialistes, a més, veien possible delicte d'odi. Però, de moment, la Junta Electoral no els ha donat la raó en aquesta segona qüestió.