La lona que ha instal·lat Vox a Madrid, on una mà llença a les escombraries la bandera comunista, la del moviment LGTBIQ+, la independentista, el símbol del moviment feminista i l'Agenda 2030, ha tingut els dies comptats. Activistes climàtics de l'organització Futur Vegetal han llançat aquest diumenge amb extintors pintura vermella i negra sobre el que han anomenat "lona de l'odi". Des de l'entitat afirmen que el cartell és "un atac a tots els sectors que qüestionen els posicionaments hegemònics"

"En un context on l'oceà està experimentant anomalies tèrmiques superiors al grau de temperatura, els agricultors estan traficant amb l'aigua i seguim batent rècords de temperatura, observem amb pànic com cap partit polític no està assumint la gravetat de l'assumpte", han explicat des de l'organització, que exigeix ​​acció climàtica i la fi de les subvencions a la ramaderia industrial.

De Vox, en concret, han assegurat que es tracta del “màxim exponent de la necropolítica al nostre Estat” i han reivindicat "una societat lliure de misogínia, especisme, racisme, homofòbia, transfòbia, negacionisme climàtic, capacitisme, classisme i criminalització de la dissidència".

Més crítiques contra el cartell de Vox 

Des del moment que Vox va penjar la gran lona a Madrid, partits i entitats han denunciat públicament que promou l'odi als col·lectius i les ideologies que representa. El PSOE ha arribat a denunciar Vox davant la Junta Electoral Central (JEC). Acusen el partit de Santiago Abascal  d'incomplir la Llei Orgànica del Règim Electoral General en publicitar un acte de campanya fora del període permès. 

La denúncia del PSOE també destaca que la col·locació d'aquesta lona ha estat publicitada a les xarxes socials d'aquesta formació política i fins i tot que un perfil del partit va publicar un comentari que indicava: "A les escombraries tota la porqueria progre! El #23J ho farem possible", en referència a les properes eleccions generals.

Per altra banda, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+) i el Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Madrid (COGAM) han denunciat la "lona de l'odi" desplegada per Vox a Madrid i han retret al Partit Popular que "doni pas" al discurs d'aquest partit en "obrir-li les portes" a ajuntaments i comunitats autònomes.