L'associació de policies Una policia pel S.XXI ha denunciat el candidat d'Unidas Podemos a la presidència de la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, i la portaveu de la formació a Madrid, Isa Serra, per incomplir les normes de l'estat d'alarma. El passat 1 d'abril, Unidas Podemos va presentar la seva llista per les eleccions a la Comunitat de Madrid en un acte de campanya on tots els membres de la llista van fer-se una foto sense la mascareta.

Arran d'aquesta fotografia els han acusat d'incomplir l'article 6 del Reial Decret del 25 d'octubre, on es declarava l'estat d'alarma i on es determinava l'ús obligatori de la mascareta. Aquesta normativa la va aprovar el mateix Iglesias quan estava a l'executiu del govern espanyol, l'associació explota contra el líder de Podemos: "Es riu de tots els espanyols fent-se fotografies sense la mascareta obligatòria".

"Han estat usant milers de policies"

Una Policia pel S.XXI ha carregat contra l'exvicepresident del govern espanyol: "El govern del qual formava part ha estat durant un any usant milers de policies en el control de les normes Covid-19, proposant una sanció contra aquells que les incomplien".

En l'escrit de la denúncia, presentada aquest diumenge 4 d'abril, aquesta associació denuncia la comissió d'una infracció i al·lega que "en la fotografia no s'observa que els denunciats estiguessin duent a terme cap activitat que els impedeixi l'ús de la mascareta". Tampoc creuen que "es tracti d'un suposat de força major on l'ús de mascareta resulti incompatible, amb arranjament a les indicacions de les autoritats sanitàries".

L'associació assenyala a un delicte de prevaricació si la denúncia no és admesa a tràmit

Segons Una Policia pel S.XXI, si no són sancionats, estaríem "d'avant d'un possible delicte de prevaricació", ja que la Delegació del Govern espanyol estaria actuant de forma diferent davant d'un mateix fet punible. Per tant, exigeixen a la Delegació del Govern espanyol que admeti a tràmit la denúncia, que realitzi les investigacions pertinents per recaptar les dades de filiació dels qui estiguin cometent la presumpta infracció i que es formalitzi la respectiva denúncia.

Policias S.XXI Twitter

Foto principal: Foto de Pablo Iglesias durant un acte electoral d'En Comú Podem. - EFE