Alternativa Sindical, el sindicat al qual està afiliat el treballador de l'aeroport de Barajas que va veure la trobada entre el ministre José Luis Ábalos i la vicepresidenta executiva de Veneçuela i número dos de Nicolás Maduro, Delcy Rodríguez, ha presentat una denúncia als jutjats de Madrid contra Aena per coaccions a l'empleat, segons ha informat El Independiente. El sindicat entén que el fet d'apartar-lo de les seves funcions i l'obertura d'un expedient disciplinari al treballador és una "represàlia" per haver relatat la trobada entre Ábalos i Rodríguez davant d'un notari.

La decisió del treballador d'anar a un notari i explicar els fets, minut a minut, es va produir dies després que Aena comuniqués al treballador que li obria un expedient al·legant que havia acompanyat un periodista perquè pogués gravar la trobada en una sala privada de l'aeroport.

Segons Alternativa Sindical, la declaració del treballador, en qualitat de testimoni, pot ser "essencial" tant per a la instrucció de cas, que és al jutjat d'instrucció 31 de Madrid, com per saber com es van produir els fets, la qual cosa "fa patent les pressions que, pel que sembla, es pretenen exercir per parts interessades expedientant el vigilant de seguretat". A més, el sindicat afegeix que Aena no pot "adoptar mesures intencionals de represàlia o intimidació" contra el treballador per anar davant del notari per relatar al jutge els fets.

En la seva declaració, el treballador assegura que la trobada entre Ábalos i Rodríguez va durar molt més que els 25 minuts que ha admès el ministre de Transports i afegeix que va acompanyar la vicepresidenta veneçolana des de la pista de l'aeroport fins a la sala privada. Per acabar, també apunta que les maletes de Rodríguez no van passar cap control de seguretat.