Un advocat ha denunciat al líder del PP, Pablo Casado, i a la seva mà dreta i exsecretari general del partit, Teodoro García Egea, per un presumpte delicte de revelació de secrets en la suposada investigació que Génova va encarregar conra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. L'escrit que ha avançat TheObjective, assegura que Casado i García Egea van destapar informació confidencial "contra persones desconegudes" pel subministrament de dades de l'Agència Tributària que afecten el germà d'Ayuso.

El lletrat ha presentat l'escrit de denúncia aquest dilluns i encara resta a l'espera de ser admès a tràmit. El text argumenta que Casado va "confessar" el 18 de febrer en una entrevista de ràdio per la COPE un "comportament irregular" del germà d'Ayuso, Tomàs, d'acord amb unes dades que "no és pública, i la publicitat o la utilització de la qual, res diguem si és en forma de dossier, és una acció pluriofensiva". Tanmateix, delimita els possibles delictes dels citats només en la revelació de secrets. De fet, l'escrit insisteix en el fet que està "fora de qualsevol dubte" que algú de "forma il·legal" va fer arribar a la direcció nacional del PP una informació fiscal referent a Tomàs Díaz Ayuso "infringint la legislació relativa a la protecció de dades", argument que ha fet servir la presidenta madrilenya en múltiples ocasions. Així concorren en "més d'un il·lícit administratiu o penal".

Ha recalcat la "gravetat" de les paraules de Casado i el seu home de confiança sobre la procedència de les "dades fiscals i bancàries" a les que es refereixen en les seves intervencions. "Creiem que només eren dades fiscals, i si fossin dades bancàries ens trobaríem davant del mateix delicte realitzat per particulars, o bé davant de la comissió d'ambdós delictes", redacta l'advocat. Per tot això, l'escrit demana l'obertura de diligències i que s'investigui els dos dirigents populars i "un cop presa declaració en el seu cas, obeiria oficiar als organismes bancaris i tributaris per realitzar completa informació i els corresponents oferiments d'accions als perjudicats".

Dimiteix Egea

Pablo Casado tenia gairebé tot el partit en contra. I finalment ha acabat cedint amb dues decisions. La primera, entregar el cap que li demanaven, el de la seva mà dreta i secretari general Teodoro García Egea, segons avancen diversos mitjans. La segona, segons confirma el partit, reunir la junta directiva dimarts que ve per a celebrar un congrés extraordinari del partit per a escollir un nou líder. D'aquesta manera vol evitar la seva dimissió. Aquest és el pla de Casado. Ara caldrà veure si l'hi compren els crítics.

Casado s'ha vist cada cop més aïllat des que ahir va decidir enrocar-se. Probablement, l'estocada li ha donat un dels últims aliats que li quedava, el president murcià Fernando López Miras, íntim del secretari general Teodoro García Egea. En declaracions als mitjans de comunicació ha defensat la necessitat d'un congrés extraordinari perquè cal "mesures urgents". D'aquesta manera s'ha unit a la resta de presidents de governs autonòmics del PP: Alberto Núñez Feijóo, Isabel Díaz Ayuso, Juanma Moreno i Alfonso Mañueco