El fet que un professor d'un institut públic de Còrdova rebés una citació la setmana passada per explicar les activitats del centre durant el Dia Internacional de la Violència contra la Dona, ha disparat diverses alarmes. Al centre es va projectar un vídeo del testimoni d'Ana Orantes que al 1997 va denunciar maltractament de la seva parella durant 40 anys. Tretze dies després va ser assassinada cremada viva. El diari Público, que es fa ressò de la notícia, detalla que el jutge ha decretat secret de sumari però que el sindicat Ustea ha denunciat que tot plegat forma part d'una escalada d'assetjament que professors i centres estan patint des de fa un any, quan Vox va entrar al Parlament andalús i es va convertir en peça clau pel govern de PP i Ciutadans. 

Des de llavors, Vox ha forçat molt la màquina perquè s'instaurin mesures de control parental a les escoles. És a dir, tal com exposa el diari, els pares haurien d'autoritzar el fet que els seus fills participin en determinades activitats escolars. Segons diversos experts, van més enllà dels continguts d'igualtat i violència de gènere. 

La responsable de l'àrea d'Educació de CCOO a Madrid, Isabel Galvín, explica al diari que el que planteja Vox podria fins i tot qüestionar que "el seu fill aprengui que la terra no és plana o la teoria de l'evolució humana. Hem començat un croada contra el que hem avançat en igualtat de drets i que està recollit en la Constitució, que estableix que tots som iguals independentment del nostre gènere i de qualsevol altra consideració. El que Vox crida despectivament el 'consens progre' és en realitat el consens constitucional. I això és el que està en joc", ha exposat.

Murcia, la més malparada

Segons assenyala el digital, Múrcia és fins ara la comunitat més perjudicada en aquest sentit. A finals d'agost, tots els centres escolars públics van rebre unes instruccions en forma de resolució emesa per la mateixa Conselleria d'Educació. Allà s'establien una sèrie de criteris a l'hora de tractar activitats complementàries. "Aquestes activitats són un concepte inclòs en els currículums que desenvolupen continguts", afirma a Público el secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO a Múrcia, José Ignacio Tornel. "Es tracta d'assignatures obligatòries i avaluables. Els progenitors havien de donar el consentiment per tal que els seus fills participessin en aquestes activitats obligatòries".