L'associació unionista Impulso Ciudadano considera el Departament d'Interior i els Mossos d'Esquadra responsables d'una "persecució ideològica" als grups que retiren llaços grocs. És per aquest motiu que, aquest dimecres al matí, el seu president José Domingo, també vicepresident de Societat Civil Catalana, ha presentat una denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya. Concretament els acusen per la identificació de catorze ciutadans a Móra la Nova, Tivissa i Vandellòs per possibles danys al domini públic. "La cúpula d'Interior està donant ordres il·legals", ha sentenciat.

La denúncia va dirigida contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, el director dels Mossos, Andreu Martínez, i el cap de la policia catalana, el comissari Miquel Esquius. “No estaven realitzant cap activitat irregular, ni administrativament ni penalment”, ha defensat Domingo, que ha afegit: “Estan emparats en el deure que té qualsevol ciutadà a retirar elements que poden ser contraris a les ordenances cíviques”. Ho ha comparat amb un ciutadà que agafa un paper de terra i el llença a les escombraries. "Són ciutadans exemplars", ha reblat.

Per altra banda, des d'Impulso Ciudadano també requereixen al Departament d'Interior el Pla Operatiu Específic dels Mossos per fer front a situacions relacionades amb la vulneració de la llibertat ideològica. "S'està produint una clara persecució per part de la policia autonòmica, ordenada pels seus caps polítics, amb una finalitat de segregació ideològica", ha denunciat el president de l'associació.

En canvi, Domingo sí que ha considerat que s'han de perseguir els qui col·loquen llaços grocs i símbols independentistes a l'espai públic. "Alteren el mobiliari urbà i contaminen el medi ambient", ha afirmant. Ha lamentat que ni la Generalitat ni les administracions locals ho estan fent. "Pretenen espantar els ciutadans que netegen de llaços grocs i donar cobertura als qui sí que incompleixen la normativa", ha criticat. El vicepresident de SCC ha descrit la presència de llaços grocs a la via pública com a "obsessiva" i "malaltissa".

Per reblar-ho, ha situat aquests fets "en el marc d'una campanya d'identificació amb el feixisme" dels grups antillaços. Ha fet referència a un article del president Quim Torra, publicat el passat 4 d'agost, on hi escrivia: "El Govern posarà tota l'atenció possible a frenar i fer desaparèixer el feixisme dels nostres carrers. La policia catalana ha d'actuar amb la màxima eficàcia contra aquests grups".