La denúncia de Foment del Treball contra la campanya Consum Estratègic de l’ANC ha generat un conflicte competencial entre l’Estat i la Generalitat després que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència va decidir assumir el cas i obrir expedient.

El Govern considera que aquesta és competència de l’Autoritat Catalana de la Competència i no de la Comissió Nacional, per la qual cosa, avui ha sol·licitat al Consell de Garanties Estatutàries el dictamen previ a la interposició d’un possible conflicte de competències davant del Tribunal Constitucional.

La campanya Consum Estratègic va ser impulsada el 19 de juliol per l’ANC i tenia com a objectiu promoure la contractació de béns i serveis a empreses afins a la causa independentista. Foment va denunciar que aquesta campanya incitava al boicot i va presentar una denúncia davant l'Autoritat Catalana de la Competència.

L’executiu argumenta que “segons un informe del Gabinet Jurídic de la Generalitat, la denúncia per una possible infracció de la Llei de defensa de la competència presentada per Foment és un expedient que hauria de tramitar l’Autoritat Catalana de la Competència i no la CNMC”, atès que la norma estatutària assenyala que és  “l’administració catalana qui té reconegudes les competències en matèria de promoció i defensa de la competència i del mercat interior en l’exercici de les activitats econòmiques que tinguin lloc en l’àmbit territorial de Catalunya”.