Després que Convergència hagi rebutjat anar a les eleccions del 26 de juny amb Demòcrates de Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Reagrupament (Rcat) per no haver arribat a un pacte, aquestes tres formacions han anunciat avui que no presentaran la seva candidatura en cap circumscripció per "la impossibilitat d'oferir a l'electorat català una llista transversal amb independents que defensi el procés cap a un Estat català independent".

Davant d'aquest panorama, la formació liderada per Núria de GispertAntoni Castellà i Assumpció Laïlla ha decidit centrar-se en "les properes eleccions constituents catalanes" i ha lamentat que la direcció convergent "no s’hagi convençut de la necessitat i l’oportunitat de fer una proposta el més transversal possible".

De totes maneres, Demòcrates ha volgut agrair la "predisposició" pel preacord a SI i Rcat i el fet d'haver valorat "positivament" l'opció d'anar plegats per fer "un front comú català i complir el mandant democràtic del 27-S".

Demòcrates havia ofert a CDC i a la resta de les formacions esmentades concórrer junts en una candidatura que estigués encapçalada per un independent i s'anomenés 'Junts per Catalunya', però els d'Artur Mas han preferit mantenir les seves sigles i anar per separat.

Les bases del partit havien votat per un 82% anar tots plegats i, coherents amb allò que ja havien anunciat el passat 6 de maig, han rebutjat presentar-se a les eleccions espanyoles.