Convergència es presentarà a les eleccions generals del 26-J amb les seves pròpies sigles i rebutja, per tant, la proposta de Demòcrates d’impulsar una candidatura sota el nom de Junts per Catalunya i encapçalada per un independent.

Així ho ha comunicat públicament la portaveu de la formació convergent, Marta Pascal, en acabar la reunió de la cúpula del partit on s’ha analitzat el tema.

“Els nostres militants ens han demanat en el Torn Obert que el nom de Convergència segueixi apareixent en les pròximes eleccions. Per tant no renunciarem a les sigles.”, ha explicat Pascal, tot insistint que la preferència inicial de la formació passava per una llista conjunta amb ERC, que finalment els republicans han rebutjat.

Precisament avui, Demòcrates han fet públiques les dades de la consulta interna en què els seus voluntaris fan costat a la proposta d'una llista sota el nom de Junts per Catalunya.

17.000 militants

Pascal ha explicat el mecanisme de votació del superdissabte que ha convocat la formació per al dia 21 de maig, on es faran les primàries per escollir el cap de llista dels convergents, així com la votació sobre si CDC s’ha de refundar en un nou partit o renovar-se a fons. Dels 26.000 militants que assegura tenir Convergència, compleixen tots els requisits per poder votar 17.000.

De moment, s’han presentat dos candidats a les primàries, l’actual responsable del grup de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, i la secretària d’Igualtat i Drets Socials del partit, Sílvia Requena.

Els candidats han de ser proposats per una federació territorial o sectorial. Homs serà escollit aquest vespre per l'assemblea d'Osona mentre que Requena sortirà per la sectorial d’Igualtat. Els candidats necessiten 175 avals per presentar-se a les ternes que acaben el dia 19. El termini per a presentar candidatures acaba el 13 de maig.

Vot avançat

Convergència contempla la possibilitat del vot avançat, que es farà el divendres anterior al superdissabte, a la seu nacional del partit i a les seus de les federacions, de 5 a 9 del vespre. Així mateix, hi haurà la possibilitat de vot electrònic per als militants que viuen a l’exterior.

El superdissabte es podrà votar a totes les seus que té el partit arreu de Catalunya.