Demòcrates ha demanat aquest dilluns modificar la composició del Govern per formar un "govern d'emergència nacional" que serveixi per superar la crisi del coronavirus i preparar un nou intent per aconseguir la independència de Catalunya.

La formació encapçalada per Toni Castellà defensa la necessitat de fer els canvis necessaris en el Govern, incorporant persones amb talent a cada sector, principalment en l'àmbit sanitari, de reactivació econòmica i emergència social.

"Es tracta que amb les actuals estructures siguem operatius, competitius, demos resposta a l'actual situació de crisi sanitària, econòmica i social, i alhora preparem al país per a l'embat final per a la independència", afirma en un comunicat.

Coordinació

Així, el partit crida a coordinar aquest nou Executiu amb el Consell per la República, l'Assemblea de Càrrecs Electes i les entitats sobiranistes per repetir l'1-O, però "sostingut en el temps" fins i tot aconseguir la independència.

A més, ha avisat que celebrar eleccions a Catalunya en aquests moments "només té sentit si és per a un objectiu concret: obtenir una majoria parlamentària disposada a donar compliment al mandat de l'1-O per aixecar la suspensió de la declaració d'independència de 2017, per la via unilateral i de la insubmissió col·lectiva".

 

EN DIRECTO | La última hora sobre el coronavirus y sus afectaciones en Catalunya, España y el mundo

🦠MAPA | Los contagios de coronavirus en Catalunya por municipios y barrios

MAPAS | El impacto del coronavirus en Catalunya por regiones sanitarias

🔴 Sigue ElNacional en Telegram