Amb un cens total de 2.358 electors, Demòcrates de Catalunya realitza una consulta electrònica, des d'avui divendres 11 de maig, a partir de les 13h., fins demà dissabte 12 de maig, a les 10h., per decidir el vot dels dos diputats de Demòcrates al Parlament de Catalunya al debat d’investidura amb Quim Torra com a candidat.

Segons un comunicat, la formació recorda que la consulta s’entronca en la “cultura organitzativa” de Demòcrates, que inclou “la participació dels voluntaris en les decisions rellevants a través de les votacions electròniques”. En el ple d'investidura del Parlament de Catalunya, previst per a dissabte en primera sessió i dilluns en segona, els dos vots dels diputats de Demòcrates -que formen part del grup parlamentari d'ERC- emanaran dels resultats de la consulta que es realitza en les properes hores.

La pregunta que s'ha sotmés a votació és:

"Estàs d'acord que els dos diputats de Demòcrates votin favorablement la candidatura proposada pel Grup parlamentari de Junts per Catalunya de l'Il·ltre Sr. Quim Torra i Pla com a futur president de la Generalitat de Catalunya, amb la condició que la seva acció política serveixi per fer efectiva la República de Catalunya, lleial al mandat de l'1 d'octubre de 2017?” Les respostes possibles són ‘sí’, ‘no’ i abstenció.