Podemos ha sol·licitat al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón que inclogui en la peça del cas Kitchen els àudios de les converses entre José Manuel Villarejo i l'exdirigent del PP María Dolores Cospedal en les que parlen d'informació que podria "arruïnar" la formació morada. La peça on han demanat que s'incloguin les gravacions és una de les moltes que impliquen a Villarejo, en contret, aquesta tracta sobre el presumpte espionatge parapolicial a l'extresorer del PP Luis Bárcenas. El partit considera que els àudios podrien provar presumptes maniobres per "fabricar" proves contra el partit i els seus líders.

Unidas Podemos han presentat aquest dimecres un escrit al jutge on afirmen que les gravacions de Villarejo "tenen una evident rellevància quant a la possible participació i coneixement dels fets investigats en la present causa de María Dolores de Cospedal". L'exdirigent dels populars ja va ser imputada per l'espionatge de Bárcenas en el cas Kitchen, però finalment va quedar fora de la llista de processats. Ara, aquesta situació podria canviar. 

Dels nous àudios "es dedueixen amb total nitidesa pràctiques reiterades i sistemàtiques d'òrgans policials dependents del Ministeri d'Interior de 'fabricació' d'informació falsa contra el partit polític i els seus dirigents, per a la seva posterior divulgació a determinats mitjans de comunicació", al·lega Podemos. El partit remarca que les gravacions apunten a "fets extremadament greus", els quals afirmen que estan relacionats amb la causa. 

"Els buscarem la ruïna" 

El passat 7 de juliol El País va publicar un nou conjunt d'àudios. En aquesta ocasió implicava Villarejo i Cospedal i l'objectiu era Podemos, concretament, aconseguir el seu descrèdit. Tot del que es va parlar en aquella conversa va acabar per no sortir a la llum o quan ho va fer va ser desestimat per la justícia, però en aquell moment Villarejo va arribar a afirmar: "Els buscarem la ruïna".

Villarejo presumia davant de Cospedal de disposar d'informació que demostrava que Podemos s'havia reunit amb membres d'ETA i del govern cubà, fet que desperta l'interès de la popular. "Collons, això és una bomba!", exclamava l'aleshores ministra de Defensa, qui va acabar dient: "Jo això ho vull".

La informació que Cospedal tant volia no es va acabar materialitzant en proves i les causes que va iniciar la policia patriòtica contra Podemos han acabat en paper mullat. Tanmateix, la formació morada vol que aquestes accions acabin als tribunals.