El president de Vox, Santiago Abascal, ha demanat la detenció del president de la Generalitat, Quim Torra, perquè el Parlament "està en absoluta rebel·lia".

"Estem davant d'un Parlament regional i una Generalitat en absoluta rebel·lia, estem en la via eslovena, en la via terrorista i davant d'un separatisme que es comporta pitjor fins i tot que el PNB en els seus pitjors moments", ha criticat Abascal en una entrevista publicada pel diari conservador espanyol ABC, on també ha recordat que "no defensen l'Estat de les autonomies".

En aquest sentit, ha assegurat que el president de la Generalitat "està defensant uns personatges que han trobat amb explosius i amb la intenció d'atemptar". Per això, ha defensat que "només es pot procedir a la detenció de Torra".

Si Vox sortís elegit en les pròximes elecció generals, Abascal ha subratllat que donarien la instrucció al ministre de l'Interior "perquè, davant de la comissió d'un delicte flagrant, es procedís a la detenció de Torra i se'l posés a disposició judicial amb una querella de l'Advocacia de l'Estat adossada l'esquena". "Això és el que caldria fer en aquest moment", ha sentenciat.

Així mateix, ha celebrat "tenir l'oportunitat" de poder tornar a cridar als espanyols "a una gran mobilització". De cara a aquestes noves eleccions, Abascal ha destacat que ara tenen mitjans de què abans no disposaven, com poder participar en els debats o "acreditar haver defensat" les seves posicions electorals a la tribuna parlamentària.

"Això jugarà un paper molt important. Sabem que el votant de Vox és un votant molt fidel i per tant tenim bones expectatives", ha afirmat.