L'alcaldable del PP per Barcelona, l'empresari Josep Bou, ha proposat integrar paracaigudistes de l'Exèrcit en la Guàrdia Urbana per a tasques de seguretat ciutadana, i ha reclamat que la capital catalana aculli una desfilada de les Forces Armades per estrènyer llaços amb els militars.

En el marc d'un dinar aquest dimarts al Círculo Ecuestre, el candidat popular ha detallat que els paracaigudistes formarien part d'una nova brigada de seguretat ciutadana, composta per 500 efectius, en la qual també podrien participar agents procedents de la Brimo dels Mossos d'Esquadra.

Aquests homes patrullarien pels barris de Barcelona i anirien abillats amb "armes llargues automàtiques i semiautomàtiques", un equipament que ha assegurat que li han reclamat alguns agents de la policia barcelonina. "Si tenim el temperament militar, gent que fa maniobres de foc real i que ho ha escoltat tot, els envies a passejar pel Raval i estan com a casa seva. No tenen cap problema", ha recalcat.

Bou ha assegurat que la brigada paracaigudista és la millor preparada de l'Exèrcit - ha recordat que ell mateix va ser "boina negra" i "cavaller legionari paracaigudista"-, per la qual cosa ha confiat que la seva contribució faria de Barcelona una ciutat més segura, lluny del "refugi d'okupes, narcos, traficants i manters" que és ara. "He estat tres vegades a Ciutat Vella, a Nou Barris, al Raval. He entrat en cases okupades, m'he enfrontat amb els romanesos, que gairebé ens matem allà, he estat en campaments a l'aire lliure amb drogoaddictes. Recordo haver-li donat la mà a un", ha explicat com a exemple.

Propostes més enllà de les militars

Més enllà dels aspectes relacionats amb la seguretat, en el seu discurs Bou també ha exposat propostes per estimular l'economia i crear ocupació, que segons el seu parer és la millor política social, i per garantir la mobilitat sense perjudici dels cotxes. 

josep bou acn

"Que fàcil que és això de l'habitatge", ha dit Bou, que proposa "el mateix que Ada Colau, construir 8.000 habitatges" i ha criticat que "només n'ha fet 700". "Es pot perquè tenim cent solars i jo que soc promotor sé el que costen els habitatges i es pot fer sense cap problema, i dedicar-les totes a lloguers socials que mai superarien els 300 euros", ha argumentat.

Pel que fa a la mobilitat, ha dit que cal acabar les línies de metro i s'ha oposat frontalment al tramvia per la Diagonal perquè "jo amb 200 milions faig miracles". També ha criticat la reforma de la Diagonal i s'ha mostrat en contra de reduir el nombre de carrils. "I si volen un trenet elèctric, que el demanin als Reis Mags", ha reblat.

El candidat del PP a Barcelona ha donat diverses xifres econòmiques per acabar indicant que "sempre que creix el nacionalisme decreix l'economia a Catalunya". "L'empresa i la feina és el meu fort", ha dit Bou, que ha reclamat ajudar als empresaris posant-los "una estora vermella" per crear llocs de feina

Ha dit que amb ell a l'alcaldia es crearan 15.000 empreses l'any, 60.000 en quatre anys. "Jo em vesteixo del que faci falta, ballo i faig el que faci falta" perquè un empresari inverteixi, que "és el que ha de fer un alcalde". En aquesta matèria proposa que durant tres anys els empreses no paguin impostos.

Candidatura per "servei a Espanya"

Bou ha exposat que va acceptar presentar-se a l'alcaldia de Barcelona "només per un acte de servei a Espanya" i perquè té "les espatlles amples i la ment dura". El seu primer objectiu és "recuperar" la ciutat perquè "no caigui en mans d'aquest moviment populista i separatista que la pot destrossar, i que pot deixar Barcelona com Vic, Solsona o Berga, potes enlaire, tot groc".