El delegat accidental del Govern a Catalunya i subdelegat del Govern en Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, ha recordat avui al conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, que en conflicte laboral a l'aeroport d'El Prat no és amb Aena sinó amb Eulen Seguridad.

En declaracions, Sánchez-Bustamante ha qualificat de "desafortunades" les declaracions sobre el conflicte laboral que aquesta generant llargues esperes en els controls de seguretat a l'aeroport barceloní que va fer aquest dilluns Turull en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern.

Turull va afirmar que la Guàrdia Civil faria "més feina" a l'Aeroport d'El Prat que "perseguint urnes" i ha lamentat que Aena, el gestor aeroportuari, no s'hagi implicat en la resolució del conflicte i no participi en les meses de negociació.

El portaveu del Govern va reclamar a Aena "que es posi les piles", però també va demanar a la Delegació del Govern a Catalunya que es prengui "seriosament" l'assumpte i "no se'n vagi de vacances" deixant obert aquest conflicte: "No pot ser que Aena estigui desapareguda i la Delegació del Govern de vacances", va declarar.

En resposta a aquestes declaracions, el Delegat accidental del Govern ha dit que "la Delegació de Govern a Catalunya no està, no hi ha estat, ni estarà, de vacances, i continua treballant diàriament en la representació i defensa de la gestió del govern d'Espanya, i en tutela permanent dels drets i llibertats de tots els catalans".

Sánchez-Bustamante ha recordat que el conflicte laboral existent a l'Aeroport de Barcelona-El Prat "no és, com erròniament afirma Turull, entre els treballadors i Aena, sinó entre els treballadors i la mercantil Eulen Seguridad, SAU, empresa adjudicatària única del servei de seguretat privada als filtres de passatgers i mixtos" de l'aeroport barceloní.

"Per tal motiu, Aena és, per llei, aliena a les relacions laborals entre la companyia i els seus empleats. La facultat de direcció, organització i control dels treballadors, correspon exclusivament a les empreses adjudicatàries dels serveis, per constituir organitzacions autònomes i tenir una titularitat independent a la de Aena", ha afegit.

Cosa del Departament de Treball

Ha subratllat també que "si per part de Aena s'intervingués en les negociacions relatives a les desconvocatòries de vaga de les seves contractes s'estaria assumint una funció que no li correspon, col·locant-se en la posició d'empresari dels treballadors vaguistes, la qual cosa li podria portar futurs i variats problemes en relació amb la plantilla de les contractes".

"La Delegació de Govern a Catalunya ni pot ni ha d'intervenir en l'esmentat conflicte laboral", ha recalcat abans d'assenyalar que "aquesta competència de mediació a Catalunya recau directament en el Departament de Treball" de la Generalitat, a qui, ha dit, "hauria de dirigir Turull els seus requeriments i exigències de treballar en el compliment de la seva funció d'intervenció mediadora".

"No obstant això, Aena, així com la Delegació de Govern, en nom de garantir que el servei en els controls de seguretat sigui l'adequat i no es causin perjudicis als passatgers, estan totalment implicades i involucrades des del primer moment perquè es resolgui com més aviat millor el conflicte laboral, havent promogut diferents mesures, en l'àmbit de les seves competències, encaminades a treballar en evitar, fins a l'últim moment possible, la convocatòria anunciada de vaga", ha conclòs.