La delegada del Govern als EUA i Canadà, Victòria Alsina, es mostra "preocupada" per l'anomenat Borrellgate i la "ingerència" que això ha suposat en la feina dels seus homòlegs a Londres, Ginebra i Berlín. En una entrevista a l'ACN des de Nova York, Alsina confia que ella no ha estat objectiu del presumpte cas d'espionatge perquè "això en un estat de dret no passa".

Amb tot, la delegada als EUA i Canadà defensa la "legitimitat" de l'acció exterior del Govern i assegura que es tracta d'una feina "beneficiosa" per a Catalunya i les seves empreses. Alsina, que va accedir al càrrec fa pocs mesos, assegura que després del parèntesi del 155, quan el govern espanyol va ordenar tancar la delegació, l'organisme torna a estar "a ple rendiment".

La defensa de les delegacions

"No penso canviar perquè el que fem és legítim, interessant, important i rellevant i ho hem de continuar fent", ha etzibat. Alsina, que en els darrers dies ha rebut la visita del conseller Alfred Bosch, defensa que totes les activitats que es duen a terme des de la delegació es considerem "necessàries i beneficioses" per a Catalunya.

Alsina desmenteix, d'aquesta manera, les acusacions de l'Estat, d'estar treballant per l'independentisme. La delegada  admet que quan els interlocutors americans mostren preocupació pel que passa a Catalunya, se'ls informa i se'ls intenta fer entendre què passa, però "en totes les dimensions", no només la política.

De fet, arrel de la reobertura de la delegació als EUA i Canadà, Alsina assegura que tant l'administració com els antics contactes americans amb els que es treballava abans del 155 han "acollit amb interès" la nova delegació: "És un missatge d'esperança i positivisme que tornem a ser aquí".

En aquest sentit, Victòria Alsina assegura que la situació política a Catalunya, lluny d'espantar inversors i turistes, aixeca un gran interès entre la comunitat americana i canadenca: "Augmenten les inversions i les visites dels que opten per Catalunya, i especialment Barcelona".