La vaga de fam a la presó de Lledoners de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull i la que fa des de l’Ajuntament de Montblanc el seu alcalde, Josep Andreu, estan activant dejunis col·lectius de suport en el si de la campanya prou d’ostatges!, en els quals ja hi han participat 120 persones la primera setmana, en petits grups, en forma de relleus d’un mínim de dos dies i un màxim de set. La campanya es coordina a través del web prouostatges.cat, on es poden inscriure les persones que hi vulguin participar.

A hores d’ara hi ha en funcionament cinc accions de dejuni simultànies a Barcelona, Montserrat, Terrassa, Girona i Cornellà de Llobregat, a les quals s’hi sumen altres dejunis d’un sol dia, com el que les territorials de l’ANC del Masnou, Teià i Alella han realitzat aquest cap de setmana al Masnou, o el que per aquest diumenge ha convocat a Itàlia l’emissora Ràdio Itàlia Catalunya, impulsada per catalans que viuen en aquell país, amb una vintena de persones inscrites, distribuïdes per tot Itàlia. Per al cap de setmana vinent s’activen nous dejunis de dos dies a Castellar del Vallès i a Tarragona, entre d’altres iniciatives.

En la línia de la campanya prou d’ostatges, de denúncia de la situació dels presos polítics i dels exiliats i en suport a la vaga de fam, aquesta setmana vinent els dejunis col·lectius s’estenen a altres punts dels Països Catalans i arribaran a Palma i a València. A Palma es farà un dejuni col·lectiu de 24 hores, que s’inicia el dimecres dia 19, a les 19:30 hores i es culmina l’endemà a la mateixa hora, organitzat per l’associació Jubilats per Mallorca a Can Alcover (Carrers Sant Alonso, 24). A València, l’acció tindrà lloc a la Societat Coral El Micalet (Guillem Castro, 73), de les 12 del migdia del dijous 20 de desembre fins al migdia del divendres 21. L’organització és a càrrec del col·lectiu Solidaritat i República País Valencià, que vehicula l’acció Solidaritat amb Catalunya en defensa de la democràcia.

"No normalitzar la repressió"

El dejuni col·lectiu és una acció pròpia del moviment de la no violència que s'impulsa per deixar clar que "no es normalitza la repressió i l'agressió als drets fonamentals que suposa l'empresonament , l'exili i la persecució judicial a què estan sotmeses centenars de persones que són víctimes d'una causa general".