La Conferència de Degans d'Educació de Catalunya ha condemnat "de forma contundent" l'atac que, segons la seva opinió, pateix el col·lectiu de mestres de Catalunya "en acusar-los d'adoctrinar ideològicament els alumnes a les escoles".

Els degans d'educació de les universitats catalanes han emès avui un comunicat en el qual asseguren que "els atacs en relació amb la tasca pedagògica que s'està realitzant a les nostres escoles" s'estan abocant amb "finalitat clarament política i partidista i pretenen danyar el bon treball desenvolupat fins ara".

Segons els degans, el sistema educatiu a Catalunya ha estat capaç d'aconseguir les últimes dècades un alt nivell d'integració i cohesió social, a partir de la diversitat lingüística i cultural.

Signen el comunicat els degans de les facultats d'educació de la Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Barcelona, Universitat de Vic, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat de Lleida, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat Abad Oliva i Universitat Ramon Llull-Blanquerna.