Un 12 d'octubre sense militars passejant per la capital de l'Estat. Aquest any, el Dia de la Hispanitat serà inèdit com a conseqüència del coronavirus. Si bé encara falten tres mesos, el Ministeri de Defensa ha decidit anul·lar la tradicional desfilada militar que se celebra al Passeig de la Castellana de Madrid. Segons fonts del departament de Margarita Robles, en el seu lloc estudien realitzar un acte més senzill i menys concorregut al Palau Reial. Està per veure si hi haurà la cabra de la Legió o no.

La decisió s'ha pres davant la incertesa que genera la pandèmia, que ja està deixant alguns rebrots importants per tot l'Estat espanyol i que s'espera per a la tardor una segona onada de la covid-19. Per aquest motiu el Ministeri de Defensa ha decidit prescindir d'un acte multitudinari al carrer, obert a tot el públic que s'hi vulgui acostar, fet que podria generar aglomeracions indesitjades.

Margarita Robles treballa, en el seu lloc, en un acte de més petit format. També estaria encapçalat pel rei Felip VI i tindria lloc a la Plaça de l'Armeria del Palau Reial de Madrid, el mateix indret on se va celebrar la setmana passada l'homenatge d'estat a les víctimes del coronavirus. També està previst que hi hagi ciutadans que habitualment acudeixen com a espectadors a la desfilada del passeig de la Castellana.

Pel que fa a la participació de l'Exèrcit, hi haurà representació de les Forces Armades i probablement també de la famosa Patrulla Àguila, que realitza acrobàcies en avió. La Legió, que aquest any commemora el seu centenari, també hi estaria representada.