La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, l'editor del mitjà digital català Directe.cat, Joan Puig, i el director d'El Punt Avui, Xavier Xirgo, han estat citats a declarar com a testimonis pel proper divendres a la caserna de la Guàrdia Civil de Barcelona, a la Travessera de Gràcia. Són citats com a responsables en relació a la inserció de publicitat vinculada amb l'1-O.

La citació especifica que se'ls cita "en relació amb una investigació declarada secreta" que s'està realitzant per orde del Jutjat d'Instrucció nº 13 de Barcelona. La Guàrdia Civil actua en aquesta investigació com a policia judicial.

Tots ells, juntament amb responsables d'altres mitjans catalans, ja van rebre una notificació del TSJC -o del TC, en el cas dels mitjans públics- el passat 15 de setembre on se'ls demanava que s'abstinguessin de publicar publicitat relacionada amb el referèndum de l'1-O i se'ls advertia que en cas de fer-ho podrien incórrer en responsabilitats penals.

Aquesta vegada però, qui actua no és el TSJC, sinó el mateix jutge que porta el cas de Santi Vidal i que va ordenar els escorcolls i les detencions de 14 alts càrrecs de la Generalitat del dia 20 de setembre, en el marc d'una investigació sobre la relació del Govern amb la organització del referèndum. 

Així doncs, tot apunta que aquesta citació com a testimonis tindria l'objectiu d'aclarir qui va encarregar la campanya de publicitat institucional de l'1-O als mitjans de comunicació.