El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha estat el primer membre del govern de Pedro Sánchez a opinar sobre la compareixença del president Carles Puigdemont a Elna, on va anunciar que serà el candidat de Junts en les eleccions al Parlament de Catalunya i que tornarà per ser investit president si obté la majoria per ser-ho. Puente ha criticat aquest divendres “l’escenificació exagerada" de Carles Puigdemont per anunciar la seva "tercera candidatura consecutiva" a la Presidència de la Generalitat i s'ha mostrat convençut que "representa el passat al qual la majoria social de Catalunya no vol tornar”. 

“La candidatura no és novetat”

Puigdemont, que va ser rebut amb una llarga ovació, va realitzar l’esperat anunci a l’Ajuntament d’Elna, a la Catalunya Nord, davant més de 1.400 persones que es van inscriure prèviament per assistir a l’acte, en el qual també va estar acompanyat per la plana major del seu partit, encapçalada pel secretari general Jordi Turull, i la presidenta de la formació, Laura Borràs, a més de la seva dona, Marcela Topor, l’eurodiputat Toni Comín, i l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, entre altres companys i amics. En una entrevista concedida a la Cadena Ser, recollida per Europa Press, Puente ha assegurat que la fórmula triada per Puigdemont per anunciar la seva candidatura als comicis del 12 de maig "va en la línia del soroll i d'escenificacions una mica exagerades" perquè ja havia aspirat a la Presidència de la Generalitat a les dues últimes eleccions al Parlament de Catalunya i, en conseqüència, "molta novetat, per descomptat no és".

En defensa de Salvador Illa

Segons la seva opinió, "Puigdemont representa el passat al qual la majoria social de Catalunya no vol tornar" mentre que el PSC compta amb un candidat com Salvador Illa "que representa el futur i que vol sortir d'aquest parèntesi en què ha estat Catalunya, en què s'ha frenat el seu progrés i en què s'ha estat per coses per les quals no s'havia d'estar”. En aquest sentit, Puente ha defensat que Illa "té un projecte per a Catalunya i vol treure-la de l'estancament per tornar-la al lideratge i al progrés" mentre que Puigdemont "és el passat".

Les línies creuades per Feijóo

El ministre ha parlat d’altres temes de l’actualitat política espanyola en els micròfons de la Ser. Així, ha culpat al Partit Popular del clima de tensió que s'ha viscut recentment en el Congrés i ha acusat el líder del principal partit de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, de "travessar línies" amb l'esposa del president del Govern, Pedro Sánchez. Puente ha reconegut que ell era dels que també pensava que l'arribada d'Alberto Núñez Feijóo a la Presidència del PP anava a "una empremta diferent, de moderació", però ha lamentat que "no ha pres una altra línia, sinó que ha travessat línies que no m'esperava" amb l'esposa del president del Govern, Pedro Sánchez, "a qui no sabia que l'acusava algú d'alguna cosa" més enllà que hi hagi "molta rumorologia". "No enganyaré ningú, no tinc cap esperança que la temperatura política hagi de baixar perquè venim de sis anys en què el president del Govern no ha tingut un minut de respir, no se li ha reconegut la seva legitimitat, ni se li ha respectat en cap moment i ara crida l'atenció perquè nosaltres hem començat a respondre, però durant anys hem estat vivint tota mena d'insults", ha assegurat en una entrevista a la cadena Ser recollida per Europa Press. El ministre es mostra "molt escèptic" sobre la possibilitat que es rebaixi la tensió política, perquè "qui ha de desfer el camí és qui primer va elevar el to, que és el PP, i sincerament no crec que ho faci". "Tant de bo el PP variï el rumb i puguem trobar una manera d'avançar en aquest país d'una altra manera, perquè jo sí que crec que l'entesa entre el PSOE i el PP en alguns temes és fonamental per al país, i que no tot a més pot ser objecte d'oposició", ha afegit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!