Se sol dir que, a vegades, una imatge val més que mil paraules. Un refrany que s'aplica en el cas de Ciutadans, un partit en decadència i a l'espera d'una refundació per canviar des de la presidenta fins al nom del partit. Els resultats a les enquestes són molt dolents de cara a les eleccions municipals, quan el 2019 van obtenir molt bons resultats que els va permetre entrar als ajuntaments d'arreu de l'Estat, en alguns casos governant amb el PP. Ara, però, sembla complicat que aquesta situació es repeteixi el maig del 2023. Això, sumat a les crítiques a la direcció del partit i les baixes massives de militants han provocat que els taronges hagin hagut de fer retallades i una de les principals víctimes han estat les seves seus. En aquest sentit, han hagut de rescindir el lloguer d'alguns edificis on es reunien els membres del partit, forçats a trobar una alternativa. Per això, durant aquest mes de novembre, a Alacant s'han hagut de reunir en un espai poc habitual: un McDonald's. 

Resulta curiós, ja que Ciutadans va aconseguir uns bons resultats en aquesta zona valenciana i de fet, a l'ajuntament de la ciutat, va acumular cinc regidors que han estat governant en coalició amb el PP. Aquesta trobada dels militants en un restaurant de menjar ràpid va tenir lloc fa unes setmanes, però s'ha fet viral en les últimes hores a les xarxes socials, on els usuaris han comentat la situació complicada en què es troba el partit, tal com demostra el fet que no tinguin cap altra banda per fer les seves reunions que no sigui la cadena. Davant el rebombori generat per les imatges, fonts del partit han assegurat al diari ABC, que va ser un error prescindir de les seves instal·lacions, on abans tenien lloc aquestes reunions. 

Situació molt complicada a Alacant: acusacions de manipulació 

A Alacant no només formaven coalició amb el PP a l'ajuntament, sinó també a la diputació provincial. Aquest pacte sembla complicat que es pugui repetir l'any que ve i la formació ha decidit anar retallant despeses, també allà on ha obtingut millors resultats. Cal tenir en compte que el partit està lluny de ser una bassa d'oli a aquesta regió, ja que les tensions internes han marcat el seu dia a dia en els últims mesos. Durant l'estiu, Inés Arrimadas i la resta de la directiva van purgar el comitè provincial del partit, després de la polèmica per una moció de censura a Oriola, fet que els alacantins van respondre reclamant un congrés extraordinari per fer fora la presidenta del partit, que acabarà tenint lloc sis mesos més tard, al mes de gener. A això, se li ha de sumar l'escrit presentat davant la Comissió de Garanties per part dels afiliats denunciant il·legalitats del nou coordinador del partit a la zona, acusant de manipulació la secretària d'organització, Teresa Ortiz.