El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), juntament amb el think tank suec Arena Idé, organitzen la conferencia acadèmica “Self-determination within the European Union: the case of Catalonia” el proper dijous, 31 d’agost. La jornada es farà a la seu d’Arena Idé a Estocolm d'11:30 a 13:00 hores.

Albert Royo, secretari general de Diplocat, farà la conferència inaugural, amb el títol de  “Towards an independent Catalonia within the EU?”. A continuació hi haurà una taula rodona, en què hi participaran Niklas Brembergresearch fellow del Programa Europeu del Swedish Institute of International Affairs (UI), i Josep Costa, professor associat del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. La moderació anirà a càrrec de Lisa Pelling, analista en cap a Arena Idé.

Arena Idé és un think tank independent que va ser fundat l’any 2000 pel moviment sindical suec i que tracta temes de política econòmica, mercat del treball i qüestions democràtiques i del benestar. Forma part del grup Arena, que també edita una revista cultural i un diari digital.