El debat a quatre previ a les eleccions del 26-J se celebrarà la nit del proper dia 13 de juny, primer dilluns de campanya, organitzat per l'Acadèmia de Televisió. Tindrà la participació dels quatre líders dels principals partits: Mariano Rajoy (PP), Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podem) i Albert Rivera (Ciutadans).

Els periodistes Vicente Vallés i Pedro Piqueras són els primers noms que s'estudien com a moderadors d'aquesta cita. En aquesta ocasió el debat serà moderat per diversos periodistes pertanyents a les principals cadenes de televisió que l'emetin i, segons fonts d'Atresmedia, el candidat que proposarà el grup és Vicente Vallés.

El presentador d'informatius d'Antena 3 ja va moderar, al costat de la periodista Ana Pastor, el debat a quatre protagonitzat per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el president de Ciudadanos, Albert Rivera; i el líder de Podemos, Pablo Iglesias; el passat 7 de desembre del 2015.

La proposta de Mediaset

A Mediaset España, que segons fonts del PP preveu configurar un consorci tècnic per realitzar i moderar el debat juntament amb RTVE i Atresmedia, estarien estudiant la possibilitat de proposar el periodista Pedro Piqueras com a moderador del debat electoral.

El director d'Informativos Telecinco va iniciar el passat 30 de maig una ronda d'entrevistes als principals candidats a la Presidència del Govern –Mariano Rajoy (PP), Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podemos) i Albert Rivera (Ciudadanos)–, abans de l'inici de la campanya de cara a les pròximes eleccions generals del 26 de juny.

L'Acadèmia de Televisió ha expressat la seva satisfacció per l'acord, que permet, una vegada més, que en unes eleccions per elegir el president del Govern d'Espanya "se celebri un debat democràtic en televisió que garanteixi el dret dels ciutadans a conèixer les propostes i programes dels partits polítics a través dels seus líders".

Multiplataforma

L'Acadèmia, tal com tradicionalment ha fet a les campanyes electorals de 2008, 2011 i 2015, oferirà un senyal institucional de la trobada a què podran accedir tots els mitjans interessats de televisió, ràdio, premsa i Internet, tant nacionals com internacionals.

En aquest sentit, a part dels tres grans grups de televisió –RTVE, Atresmedia i Mediaset–, estarien interessats en la difusió del senyal diaris de tirada nacional com El País i El Mundo, i cadenes autonòmiques com la televisió de Múrcia, que gestiona el grup de comunicació Secuoya.